Átlagos weboldalkészítés árak – honlapkészítés árak 2024-ben

Facebook
Email
Az alábbi bejegyzés ismerteti a 2024-ben aktuális weboldalkészítés átlagárakat, továbbá tisztázza, hogy milyen tényezők befolyásolják az egyes vállalkozások ajánlatait. A cikkben közzétesszük, hogy hogyan alakulnak a weboldalkészítés árak 2024-ben cégünk esetében.
weboldal készítés árak - honlapkészítés árak 2024-ben
Elekes Márton

Szia, Marci vagyok!

Amennyiben kérdésed van a cikk tartalmával kapcsolatban, fordulj hozzám bizalommal!

Tartalomjegyzék

Milyen tényezők befolyásolják a weboldalkészítés árát 2024-ben?

Vállalkozásod weboldala elkészülhet akár 60.000 vagy éppen 600.000 forintból – elsőre – azonosnak tűnő tulajdonságokkal. Kezdetben vizsgáljuk meg, hogy milyen tényezők befolyásolják egy weboldal elkészítésének díját!

Az alkalmazott technológiák

A választott technológia nagyban befolyásolja a weboldalkészítési díjakat. Például az egyedi fejlesztésű megoldások mindig magasabb árúak, míg a tartalomkezelő rendszerek, mint például a WordPress, általában költséghatékonyabb megoldást biztosítanak. Amennyiben vállalkozásod számára bemutatkozó weboldalt kívánsz készíttetni vagy hirdetések érkeztetésére szolgáló weboldalra van szükséged, akkor nagyon jó eséllyel kiváló választás lesz a WP keretrendszerben készült variáció számodra. Egyedi fejlesztések kivitelezhetők WP keretrendszerben is, azonban összetettebb projektek esetében szakértővel történő konzultáció javasolt a megfelelő technológiák megállapítása érdekében.

A weboldal funkciói

A weboldal funkciói természetesen alapjaiban meghatározzák az árat, ahogy az oldalszám is. Egy egyszerű bemutatkozó oldal – kivételes esetektől eltekintve – mindig olcsóbb lesz, mint egy olyan webshop, amely integrált számlázó, fizető, csomagcímke generáló rendszerrel működik. Egy bemutatkozó weboldal esetében is alapvető funkcióknak számítanak például a következők:

 • kapcsolatfelvételi űrlap
 • hívás / email írás hivatkozással ellátott gombok
 • blog funkció
 • Google Maps – vagy egyéb – térkép integráció
 • Google Analytics & Search Console integráció a weboldal Google-ban történő megjelenésének ellenőrzéséért, valamint az oldallátogatók tevékenységének tanulmányozásáért
 • alapvető SEO beállítások helyes elvégzése, keresőbarát oldalépítési módszerek követése, mint képtömörítés, átméretezés és kedvező (például .webp) formátumba történő konvertálás, sitemap generálás és Google számára történő sitemap hivatkozás továbbítás – ennek célja a találati listán minél kedvezőbb helyen történő megjelenés a releváns keresőszavakra vonatkozóan
 • rendeltetésszerűen működő „sütikezelés” biztosítása

A vállalkozás szervezeti felépítése

Amíg egyes vállalkozások egyszemélyesek, addig mások különböző módokon lehetnek többszemélyesek. Egy vállalkozás foglalkoztathatja munkavállalóként alkalmazottjait (ebben az esetben kizárólag a munkáltatónak dolgozik a munkavállaló), de a szakmában nagyon gyakori, hogy alvállalkozók bevonásával működik egy cég. Értelemszerűen egy „egyszemélyes hadsereg” felületesebben ismeri a különböző szakterületeket (például grafikai tervezés, SEO, frontend és backend fejlesztés), mint egy specializálódott szakemberek alkotta csapat. Természetesen a választott vállalkozások munkatársainak száma és szakmai tapasztalata szemmel látható mértékben befolyásolja egy munka kivitelezési díját, azonban befektetés révén – ideális esetben – arányosan hatékonyabban termeli a vásárlóközönséget a professzionális weboldal.

A vállalkozás működési formája

Az egyéni vállalkozók általában alacsonyabb árakat tudnak kínálni kedvezőbb adózási és vállalkozásüzemeltetési feltételeikből adódóan, ők sok esetben alanyi adómentes adózóként a szolgáltatásukat további ÁFA teher nélkül tudják értékesíteni, ami a magánszemélyek és szintén AAM kisvállalkozások körében jelentős versenyelőny. Egy ÁFA-körös vállalkozás nettó kivitelezési díját további 27% ÁFA terheli (ami szintén ÁFA-s ügyfélkör esetében az ÁFA visszaigényelhetőségéből adódóan kevésbé mérvadó), azonban ezen felül sok esetben magasabb működési költséggel, nagyobb elköteleződéssel szolgálják ki megrendelőiket, ami az árazásban is megnyilvánul.

A vállalkozás tapasztalata

Gondoljunk bele, egy weboldal szélsőséges esetben a megfelelő szakértelemmel, közel nulla forint bekerülési költséggel elkészíthető (ha feltételezünk rendelkezésre álló munkaeszközt és internetkapcsolatot) amennyiben azt egy személy valósítja meg. Ehhez képest bejelentett munkavállalókkal, alvállalkozókkal, irodabérléssel, jogtiszta szoftverlicencekkel, stockfotó licencekkel és további marketingügynökségekre / webstúdiókra jellemző költségtényezőkkel ez a „közel nulla forintos bekerülési költség” súlyos állandó költségekké alakul át, amely költségek a kezünkbe kapott árajánlatban is tetten érhetők.

A jogtiszta szoftverek, jogtiszta képek, tökéletesre csiszolt működési mechanizmusok azonban gördülékennyé és eredményessé teszik a közös munkát, amelynek eredménye egy minden tekintetben kiváló, hatékony weboldal lehet. Fejlett vállalkozásként, ha szempont, hogy a projektet követően ne „szívódjon fel a webesünk”, továbbá fontos, hogy kizárólag jogtiszta tartalmak gazdagítsák vállalkozásunk weboldalát, abban az esetben nagyon gyorsan megtérülő befektetés lehet a kevésbé olcsó, de annál is inkább megbízható, tapasztalt vállalkozás választása.

weboldal készítés csapatban

Weboldalkészítés átlagárak 2024-ben

A következőkben a lényegre térünk. Megvizsgáljuk mennyibe kerül 2024-ben egy weboldal elkészítése, ha „feketén” vagy szerződött szabadúszóval, kisebb vagy nagyobb webstúdiókkal kívánunk együtt dolgozni vállalkozásunk WordPress weboldalán.

Magyarországi WordPress weboldalkészítés árak 2024-ben

Magyarországon a WordPress bemutatkozó weboldalak átlagára 60.000 forinttól indul, de funkciók és minőség függvényében a felső határ több millió forint is lehet.

 • Egy átlagos, három szolgáltatást bemutató weboldalt „feketézők” szerződés nélkül 60.000-120.000 forint ellenében vállalnak el.
 • Egy szabadúszó szerződéssel és számlával átlagosan ezért a munkáért 120.000-200.000 forintot kér (mindezt akár ÁFA-mentesen, alanyi adómentességet választva).
 • Egy kisebb webstúdió több éves működéssel, számos referenciával és hiteles ajánlásokkal ugyanezért a munkáért átlagosan 200.000-350.000 forint nettó + ÁFA díjat kér, azonban itt már bízhatunk a minden igényt kielégítő minőségben és garanciában.
 • A fizikai telephellyel, irodával rendelkező kis webstúdiók a magasabb működési költségeikből adódóan akár 350.000-500.000 forint nettó átlagos kivitelezési díjjal dolgoznak.
 • Egy dedikált backend fejlesztő csapatot, frontend fejlesztő csapatot, grafikus csapatot biztosító webstúdió ajánlata a korábbiaknál jellemzően sokkal magasabb összegről indul, az előzőekkel azonos kaliberű munka könnyen elérhet hétszámjegyű összeget.

Webfy WordPress bemutatkozó weboldalkészítés árak 2024-ben

Csapatunk versenyképes árakat kínál weboldal és webshop készítésére, figyelembe véve ügyfeleink egyedi igényeit és a legújabb technológiákat. A webfy.hu csapata bemutatkozó weboldalt nettó 170.000 forint és 350.000 forint között készít, az esetek többségében nettó 220.000 forintra tehető egy minden hétköznapi igényt kielégítő bemutatkozó weboldal ára. Ebbe a kategóriába tartozik a alábbi egy oldalas, hirdetésekre optimalizált weboldal [gipszkarton-budapest.hu], valamint az alábbi több oldalas bemutatkozó weboldal [welldeck.hu].

Webfy WooCommerce webshop készítés árak 2024-ben

Csapatunk WooCommerce alapú, egyedi webshopokat nettó 250.000 forint és 800.000 forint között készít, értelemszerűen a webáruházakra jellemző közel végtelen opcionális funkció nagy szórást eredményez az árak szélsőértékeit illetően. A webshop készítés az esetek többségében, a minden hétköznapi igényt kielégítő funkciókkal, mint automata számlázás, online bankkártyás fizetés integráció, API alapú GLS/FOXPOST/MPL csomaginformáció beküldés és címkegenerálás, térképalapú csomagautomata választási lehetőség, magyar-angol nyelv, euró – forint valutaválasztási lehetőség, súly alapú szállítási díj kalkuláció, fogyasztóbarát ÁSZF és GDPR nyilatkozat integráció körülbelül nettó 450.000 forintra tehető. Webshop referenciáinkat ide kattintva tudod megtekinteni.

További információkért vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj időpontot ingyenes konzultációra ide kattintva! Ingyen elkészítjük számodra a tételes árajánlatot, amely tökéletesen vállalkozásod igényeihez igazodik.